Over ons

Wat is het Nederlands Slaap Instituut?

Het Nederlands Slaap Instituut is een focuskliniek die mensen, ouder dan 18 jaar, met slaapapneu en slapeloosheid (insomnie) diagnosticeert en behandelt. Gestart in 2009,  en inmiddels uitgegroeid tot de grootste landelijk werkende slaapkliniek.  Per jaar doen wij inmiddels meer dan 4000 slaaponderzoeken.

Wij kennen geen wachttijden en de doorlooptijd vanaf aanmelding tot behandeling is gemiddeld 6-8 weken. In tegenstelling tot veel reguliere ziekenhuizen, zijn wij van mening dat patiënten met slaapstoornissen erbij gebaat zijn om niet onnodig veel onderzoeken in 2e-lijns zorg te ondergaan. Daarom verwijzen wij patiënten zo snel mogelijk weer naar de huisarts, omdat deze de patiënt en zijn eigen omgeving ook het beste kent.

Team

Ons team breidt steeds verder uit en bestaat momenteel uit 20 gespecialiseerd verpleegkundigen (die bij de patiënten aan huis komen, om daar de slaapregistratie-apparatuur aan te sluiten) , 10 slaapanalisten (die de ruwe data van de slaap analyseren) , 2 OSAS-consulenten (die de patiënten begeleiden bij de nazorg) , en 6 medisch specialisten (KNO-heelkunde, longgeneeskunde, neurologie) die allen somnoloog zijn (slaap expert).

Landelijke dekking

Het Nederlands Slaap Instituut werkt landelijk. Het slaaponderzoek vindt bij u thuis plaats en u kunt op verschillende locaties in het land terecht voor het spreekuur bij de medisch specialist. Deze neemt ruim de tijd voor u om het onderzoek en een eventuele behandeling met u te bespreken.

Samenwerking AMC

Vanaf 1 januari 2017 verricht het NSI alle slaaponderzoeken van het AMC in Amsterdam.  Daar bevindt zich eveneens een spreekuurlocatie.

TOP