Over ons

Wat is het Nederlands Slaap Instituut?

Het Nederlands Slaap Instituut is een focuskliniek die mensen, ouder dan 16 jaar, met slaapapneu,  slapeloosheid (insomnie), RLS, PLMD, parasomnie en circadiane ritmestoornissen diagnosticeert en behandelt. Gestart in 2009,  en inmiddels uitgegroeid tot de grootste landelijk werkende slaapkliniek.  Per jaar doen wij inmiddels meer dan 8.000 slaaponderzoeken.

Wij kennen geen wachttijden en de doorlooptijd vanaf aanmelding tot behandeling is gemiddeld 2 tot 6 weken, afhankelijk van de diagnostiek. In tegenstelling tot veel reguliere ziekenhuizen, zijn wij van mening dat patiënten met slaapstoornissen erbij gebaat zijn om niet onnodig veel onderzoeken in 2e-lijns zorg te ondergaan. Daarom verwijzen wij patiënten zo snel mogelijk weer naar de huisarts, omdat deze de patiënt en zijn eigen omgeving ook het beste kent.

Team

Ons team breidt steeds verder uit en bestaat uit 10 medisch specialisten (longgeneeskunde, neurologie) die allen somnoloog zijn (slaap expert). De specialisten worden ondersteund door een medisch secretariaat van 18 medewerkers en een Klinisch Neurofysioloog.

Landelijke dekking

Het Nederlands Slaap Instituut werkt landelijk. Het slaaponderzoek vindt bij u thuis plaats en het spreekuur met de medisch specialist is een video consult. Deze neemt ruim de tijd voor u om het onderzoek en een eventuele behandeling met u te bespreken.

Samenwerking Academische Centra

Vanaf 1 januari 2017 verricht het NSI alle slaaponderzoeken van het AMC in Amsterdam. NSI heeft tevens samenwerkingen met andere Academisch Centra zoals MUMC en RadboudMC, tertiaire slaapklinieken,  de GGZ en is betrokken bij wetenschappelijke onderzoek.

Persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)

NSI participeert in het VIPP 5 programma van het Ministerie van VWS voor instellingen van medisch specialistische zorg dat focust op een gestandaardiseerde en veilige uitwisseling van medische gegevens met de patiënt via een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) en tussen instellingen onderling. Lees meer hierover op www.pgo.nl/gripopjegezondheid/