Onderzoek aan huis

Het Nederlands Slaap Instituut verricht het slaaponderzoek bij u thuis. Immers, in uw eigen bed slaapt u het best. Een gespecialiseerde verpleegkundige komt aan huis op een voor u geschikt moment. Meestal is dat in de late middag of aan het begin van de avond. Zo hoeft u niet meer met alle elektroden en apparatuur de straat op.  Uw slaap wordt daarna eerst geanalyseerd door slaapanalisten (dit zijn de klinisch neurofysiologisch laboranten). Vervolgens wordt de analyse beoordeeld door de medisch specialisten.  Daarna wordt u ingepland voor een consult met een van onze slaapspecialisten. Dat kan een longarts, neuroloog of een KNO-arts zijn. De medisch specialist neemt ruim de tijd om met u uw klachten te bespreken, de resultaten van het slaaponderzoek te bekijken en de eventuele behandeling met u door te nemen.

Polysomnografie (PSG): dit is de meest uitgebreide manier van slaap registreren, die wordt gebruikt voor de diagnose van slaapproblemen. De meeste ziekenhuizen nemen patienten op voor een nachtelijke slaapregistratie. Het Nederlands Slaap Instituut niet. Wij hebben een nieuwe aanpak ontwikkeld, waarbij aan het beste resultaat gedacht werd voor de patiënt: slapen in het eigen bed, maar wel met het meest complete slaaponderzoek.

Polysomnograaf: de recorder registreert de hersenactiviteit om de slaapdiepte te kunnen bepalen, en ook wekreacties, REM-slaap (oogbewegingen), spieractiviteit en het ECG. En natuurlijk ademstops en zuurstofgehalte van het bloed.

Het uitgebreide verslag van deze slaapregistratie krijgt u zelf ook, nadat u het consult met één van onze medisch specialisten heeft gehad.

Veelgestelde vragen

TOP