Voor verwijzers

Het Nederlands Slaap Instituut (NSI) is een focuskliniek, die zich richt op de verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten met slaapstoornissen zoals bijvoorbeeld chronisch slecht slapen (insomnie), het obstructief slaapapneu syndroom (OSAS), RLS, PLMD, parasomnie  en circadiane ritmestoornissen.

De gevalideerde OSAS-vragenlijst die het risico aangeeft op het hebben van slaapapneu is sinds kort beschikbaar. 

U kunt hier binnen vijf minuten een zelftest doen.

Het NSI heeft geen wachttijden. In nauwe samenwerking met de huisarts en bedrijfsarts worden deze stoornissen zo snel mogelijk behandeld. Daardoor kunnen de consequenties als moeheid, prikkelbaarheid, concentratieproblemen en depressie tot de meer levensbedreigende problemen bij OSAS worden voorkomen: hartritmestoornissen, hartfalen en hersenbloedingen.

Het slaaponderzoek (polygrafie of polysomnografie) wordt bij de patiënt thuis in eigen bed gedaan. Dit is niet alleen veel prettiger voor de patiënt, maar het is tevens wetenschappelijk is aangetoond dat dit een natuurgetrouwer beeld van de slaaparchitectuur geeft.

Na bespreking van de bevindingen en instellen van de eventuele behandeling wordt de verwijzer binnen een week op de hoogte gebracht van de uitslag.

Aanmelden kan op de volgende manieren:

  1. ZorgDomein (voor verwijzingen vanuit de 1e-lijn; beveiligd)
  2. Zorgmail (voor verwijzingen vanuit de 1e- en 2e-lijn; beveiligd) naar Edifact: 500095071@lms.lifeline.nl of SecureMail: nederlandsslaapinstituut@zorgmail.nl met in de bijlage de verwijsbrief.
  3. Per post (zie adres bij contactgegevens)
  4. Patiënt meldt zichzelf aan op www.nederlandsslaapinstituut.nl (knop Aanmelden)
TOP