Voor verwijzers

Het Nederlands Slaap Instituut (NSI) is een slaapkliniek, die zich richt op de verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten met slaapstoornissen zoals bijvoorbeeld chronisch slecht slapen (insomnie) en het obstructief slaapapneu syndroom (OSAS).

De gevalideerde OSAS-vragenlijst die het risico aangeeft op het hebben van slaapapneu is sinds kort beschikbaar. 

U kunt hier binnen vijf minuten een zelftest doen.

Het NSI heeft geen wachttijden. In nauwe samenwerking met de huisarts en bedrijfsarts worden deze stoornissen zo snel mogelijk behandeld. Daardoor kunnen de consequenties als moeheid, prikkelbaarheid, concentratieproblemen en depressie tot de meer levensbedreigende problemen bij OSAS worden voorkomen: hartritmestoornissen, hartfalen en hersenbloedingen.

Het volledige slaaponderzoek (polysomnografie), waarbij ook de kwaliteit van de slaap wordt gemeten en beoordeeld) wordt bij de patiënt thuis gedaan. De verpleegkundige neemt na aanmelding binnen 1-2 dagen contact op om een afspraak te maken. De patiënt slaapt in zijn eigen bed. Dit is niet alleen veel prettiger voor de patiënt, maar het is tevens wetenschappelijk is aangetoond dat dit een natuurgetrouwer beeld van de slaaparchitectuur geeft.

Na bespreking van de bevindingen en instellen van de eventuele behandeling wordt de verwijzer binnen een week op de hoogte gebracht van de uitslag.

Aanmelden kan op de volgende manieren:

  1. ZorgDomein (voor verwijzingen vanuit de 1e-lijn; beveiligd)
  2. Zorgmail (voor verwijzingen vanuit de 1e- en 2e-lijn; beveiligd) naar Edifact: 500095071@lms.lifeline.nl of SecureMail: nederlandsslaapinstituut@zorgmail.nl met in de bijlage de verwijsbrief.
  3. Per post (zie adres bij contactgegevens)
  4. Patiënt meldt zichzelf aan op www.nederlandsslaapinstituut.nl (knop Aanmelden)
TOP